Çay Ağacı Yağı 20ml
Çay Ağacı Yağı 20ml

Çay Ağacı Yağı 20ml

4,20
İndirim Oranı : %15 İndirim
Fiyat : ₺ 44,50(KDV Dahil)
İndirimli : ₺ 37,80(KDV Dahil)

 

Çay Ağacı Yağı ve Kullanım Alanları

Avustralya’da yetiştirilen ve orijinal ismi “melaleuca alternifolia” olan Hint defnesi olarak tanınan bitkiden elde edilen çay ağacı yağı, özellikle bölgede yaşayanlar tarafından yüzyıllardır kullanılmaktadır. Çay ağacı yağı, kullanım özellikleri ve mucizevi etkileri üzerindeki araştırmalar çoğaldıkça halk arasındaki bilinirliği de artmış ve günlük hayatın bir parçası olmayı başarmıştır.

 

Çay Ağacı Yağının Keşfi!
Avustralya yerlileri olan Aborjinler çay ağacı yağından faydalanmaya yüzyıllar öncesinde başlamıştır. Ünlü İngiliz kaptan ve kâşif olan Cook, 18.yüzyılda bölgeye gelmiş ve gemi mürettebatıyla beraber bu bitkiyi çay olarak tüketmiştir. Dünyanın en çok bilinen ve mucizevi etkisine başvurulan uçucu yağları arasında sayılan çay ağacı yağı, Hint defnesi denen bitkinin dal ve yapraklarından elde edilir. Hint defnesinin çay ağacı olarak anılmaya başlaması bu tarihe dayanır. Düzenli tüketim sonrasında mürettebatın yaşadığı cilt tahriş ve yaralarında iyileşme gözlenmiştir. Yine Avustralya ordusu tarafından 2.Dünya Savaşında da kullanılan bitkinin yaygın olarak kullanılması desteklenmiş ve endüstriyel olarak üretimine geçilmiştir.

 

Çay Ağacı Yağının Özellikleri 
“Tea Tree Oil” olarak anılan ve ülkemizde çay ağacı yağı olarak aranan ürün, keskin kokusuyla ayırt edilir. Doğanın insanlara bahşettiği uçucu yağ, cilt bakım ürünlerinin kozmetik formüllerinde etkili bir şekilde yer alır. 20 ml’lik şişede kullanıcı beğenisine sunulan çay ağacı yağı, Hint defnesinin yassı yapraklarından distilasyon yöntemi kullanılarak elde edilir. Doğadan Gelen Kaynak: Çay Ağacı Yağı; Günümüzde bilimsel araştırmaları hala devam eden bitki, doğadan gelen güçlü bir şifacıdır. Gördüğü ilgi üzerine kozmetik alanda; sabun, diş macunu, şampuan ve dudak nemlendiricilerin içinde de çay ağacı olarak bilinen Hint defnesi kullanılmaktadır. Organik ve güvenilir markalar tarafından satışa sunulan ürünlere online sipariş ile hızlı bir şekilde sahip olunabilir.   

 

Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır?
Ortam temizliği için de ideal bir seçim olan çay ağacı yağı, buhar makinesi ya da difüser içindeki suya damlatılarak yaşam alanlarının havası temizlenebilir. Uzun süreli, doğru kullanım için şişe içindeki yağın;
•    Oda sıcaklığında
•    Ağzı kapalı bir şekilde ve
•    Güneş ışığına maruz kalmayacak bir yerde muhafaza edilmesi önerilir.

 

Soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen yağın hijyenik ve arındırıcı özelliği, sadece harici kullanım için uygundur. 

 

Çay Ağacıyla Uyumlu Aromatik Yağlar Hangileridir?
Çay ağacı yağı; badem yağı, zeytinyağı, aloe vera, gül suyu, biberiye, okaliptüs, bergamot, lavanta ya da aromatik bitkisel yağlarla da seyreltilebilir. Bu özelliğiyle püskürtmeli şişelerde doğal bir el dezenfektanı olarak kullanılabilir. 
 

 

İçindekiler: Distilasyon yöntemiyle elde edilmiş Çay Ağacı Yağı.

Kullanım Şekli: Masaj yapmak suretiyle saça ve cilde uygulanabilir.
 

 

Benzer Ürünler