Fındık Yağı 50ml
Fındık Yağı 50ml

Fındık Yağı 50ml

5,00
İndirim Oranı : %22 İndirim
Fiyat : ₺ 22,50(KDV Dahil)
İndirimli : ₺ 17,60(KDV Dahil)

 

Fındık Yağı ve Kullanım Alanları


Hoş kokusu ve nemlendirici etkisiyle dikkat çeken fındık yağı, soğuk pres yöntemiyle elde edilir. 50 ml’lik şişede kullanıcı beğenisine sunulan fındık yağı, ağacın kendi meyvesi kullanılarak hazırlanır. 

Fındık Yağı Nedir?


Kuzey yarım küreye özgü bir ağaç türü olan fındık, tırtıklı kenarlara sahip yapraklarıyla tanınır. Çiçek açtığında fındık dalları soluk kırmızı ve sarı çiçeklerle donanır. Ağacın kabuk içindeki meyvesine de fındık adı verilir. Çotanak adı verilen bir koza içinde yetişen fındık yetiştirme, toplama ve üretim aşamaları açısından bakıldığında son derece zahmetli bir tarım gerektirir. 
Ülkemizde üretilen ve ihraç edilen yemiş, özellikle kavrulmuş halde çok fazla tüketilir. Yağ olarak da bilinen, tüketilen ve farklı alanlarda kullanılan fındık, soluk sarı bir renge sahiptir. Önce kavrulan ve daha sonra soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen yağda hafif ama hissedilen tatlı bir fındık aroması dikkat çeker. Yemek hazırlamanın, çeşitli sosları tatlandırmanın yanı sıra kozmetik alanda da sıklıkla kullanılan yağ, özel içeriği sayesinde doğadan gelen bir şifa kaynağıdır. Oleik ve linoleik asit, E vitamini, kalsiyum, potasyum, demir ve çinko açısından zengin olan fındık yağı, B1-B2-B6 gibi B grubu vitaminlerin de en önemli kaynağıdır. 

Lezzetiyle Öne Çıkan Fındık Yağı


Faydaları saymakla bitmeyen fındık, doğal ve genetiği değiştirilmemiş bir besindir. Bu nedenle özellikle yağ ve un gibi çeşitleri güvenle kullanılabilir. Çiğ halde ya da kavrulduktan sonra preslenerek filtreden geçirilen ve süzülerek elde edilen fındık yağı, sağlıklı olduğu kadar da lezzetli bir alternatiftir. Diğer uçucu yağların kokularını içine hapseden fındık yağı, masaj esnasında birleştirildiği diğer yağların türlü özelliklerinin de etkili olmasına katkı sağlar. Nemli toprakları seven ve iklim şartları gereği ülkemizde özellikle; Karadeniz Bölgesinde yetişmekte olan fındık Giresun’dan Ordu’ya, Artvin’den Trabzon’a kadar geniş bir alanda üretilmektedir. Mamul ve yarı mamul olarak tüketilen fındığın kabuğu da değerlendirilerek üretime dönüş sürecinde çeşitli şekillerde kullanılır.

Kozmetik Alanda ve Mutfaklarda Kendini Hissettiren Aroma


Yemiş içinde bulunan üstün kalitede ve sağlık açısından faydalı yağlara, kozmetik ve ilaç sanayi her şartta başvurmaktadır. Özellikle kuru cilde sahip olanlar nem dengesini korumak için kullandıkları kremlere 1-2 damla fındık yağı ilave edebilirler. Uzun süreli, doğru kullanım için şişe içindeki yağın;
•    Oda sıcaklığında
•    Ağzı kapalı bir şekilde ve
•    Güneş ışığına maruz kalmayacak bir yerde muhafaza edilmesi önerilir.
Kozmetik sanayinin vazgeçemediği yağlar arasında adı ilk sıralarda yer alan fındık, mutfakların da vazgeçilmezidir. Hoş kokusu ve yoğun lezzetiyle dikkat çeken fındık yağı; tatlılardan çeşitli salata soslarına, kurabiyelerden yemeklere kadar hemen her tarifte sıklıkla kullanılır.
 

İçindekiler: Soğuk pres yöntemiyle elde edilmiş fındık yağı.

 

Benzer Ürünler