Okaliptus Yağı 20ml
Okaliptus Yağı 20ml

Okaliptus Yağı 20ml

0,00
İndirim Oranı : %21 İndirim
Fiyat : ₺ 33,00(KDV Dahil)
İndirimli : ₺ 26,00(KDV Dahil)

 

Okaliptüs Yağı ve Kullanım Alanları


Mersingiller ailesine ait olan okaliptüs, ferah kokusuyla tanınır. Dünya genelinde Avustralya’da yetişen bitki, zengin içeriğiyle dikkat çeker. Tüketimi kolaylaştırmak için distilasyon yöntemi kullanılarak elde edilen yağ, 20 ml’lik şişelerde tüketici beğenisine sunulur. Anavatanı Avustralya olan ve boyu 100 metreyi aşan ağaç, yetiştiği toprağın suyunu çekerek bataklık oluşumunu engeller. “Eucalyptus Globulus” olarak bilinen tür sıtma ağacı olarak da tanınır. 

Okaliptüs Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?


Esansiyel yağ çeşitleri arasında sayılan ürün, ağacın yapraklarından elde edilir. Temizlikten kozmetiğe kadar geniş bir kullanım alanına sahip olan okaliptüs, keskin ama ferahlatıcı bir etkiye sahiptir. Haricen kullanım için önerilen okaliptüs yağı, yastığa birkaç damla damlatıldığında nefesi açarken kesintisiz ve kaliteli bir uykuya da zemin hazırlar. Tropikal iklimde yetişen ağacın yapraklarından elde edilen yağın uzun süreli ve doğru bir şekilde kullanılması için şişenin; oda sıcaklığında, ağzı kapalı bir şekilde ve güneş ışığına maruz kalmayacak bir yerde muhafaza edilmesi önerilir. Hızla büyüyen ve hiç yaprak dökmeyen okaliptüs ağacının 400’den fazla çeşidi olduğu bilinmektedir.

Okaliptüs Yağı Nasıl Elde Edilir?


Güçlü olduğu kadar da odunsu ve tatlı bir kokuya sahip olan ağacın yapraklarından elde edilen yağ renksizdir. Yatıştırıcı ve uyarıcı etkisiyle masaj yağlarının, balsamların, diş hijyeni ürünlerinin ve inhalerlerin içine karıştırılan yağ ruh hali üzerinde pozitif motivasyon sağlar.

Okaliptüs Yağı Nasıl Kullanılır?


Yaşam alanlarındaki havayı temizlemek için okaliptüs yağı difüzör ve buhardanlık gibi yardımcı aletlerle kullanılarak kalıcı sonuçlar elde edilebilir. Dermatolojik olarak test edilmiş kaliteli yağlar, sentetik boya içermez. Doğa dostu olan ürünler, vegan kullanımına uygundur.  Burun tıkanıklığını ortadan kaldırarak rahat nefes almayı kolaylaştırıcı etkisi herkes tarafından bilinen okaliptüs, vücuda dinginlik verirken odaklanmayı da artırır. Anti bakteriyel özelliğe sahip olan yağ; Doğal bir dezenfektandır. Spreyli şişelerde tuvalet ve yüzey temizliği için kullanılabilir. Buhar banyosu için ılık suya 3-4 damla okaliptüs yağı ilave edilir ve suyun buharı solunur. Kozmetik mağazalarında satılan pek çok marka krem ve maskenin içinde okaliptüs yağı bulunur. Dezenfektan olarak kullanımı önerilen okaliptüs yağı aynı zamanda doğal bir sinek kovucudur. Örümceklerden ve köpek bitlerinden korunmak isteyen evcil hayvan sahiplerinin evlerinde her zaman okaliptüs yağı bulundurması tavsiye edilir.  
 

 

İçindekiler: Distilasyon yöntemiyle elde edilmiş Okaliptus Yağı.

Kullanım Şekli: 1 fincan suya (30ml) 3 damla (0,2ml) damlatılarak içilir.