Tatlı Badem Yağı 50ml
Tatlı Badem Yağı 50ml

Tatlı Badem Yağı 50ml

4,00
İndirim Oranı : %20 İndirim
Fiyat : ₺ 17,00(KDV Dahil)
İndirimli : ₺ 13,60(KDV Dahil)

 

Tatlı Badem Yağı ve Kullanım Alanları


Bir ağaç türü olan bademin taze meyvesine çağla adı verilir. Ilıman iklimlerde yetişen bademin tatlı ve acı olmak üzere iki türü vardır. E vitamini, fosfor ve kalsiyum açısından zengin bir içeriğe sahip tatlı bademin yağı, soğuk pres yöntemiyle elde edilir. 50 ml’lik şişelerde tüketici tercihine sunulur. Tatlı badem kuruyemiş ve yağ olarak tüketilirken acı bademin sadece yağı çıkarılır. Besleyici içeriğiyle dikkat çeken ve bademden elde edilen bir diğer doğal kaynaksa badem sütüdür. 

 

Badem Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Latince adı “Prunus Dulcis” olan badem, gülgiller ailesine aittir. Ülkemizde de yetiştirilen besin kaynağı ve şifa deposu badem, 4-12 metreye kadar uzayan ağaçlarda beyaz ve pembe çiçekler açarak yetişir. Çekirdeklerinin cinsine göre tatlı ve acı olarak ayrılan bademler farklı şekillerde işlenerek tüketime hazır hale getirilir.
Dünyanın en bereketli ağaçları arasında adı geçen bademin anavatanı Akdeniz ülkeleri ve Güney Asya’dır. Amerika küresel üretim miktarları karşılaştırıldığında ilk sıraya yerleşir. İran, Fas ve İspanya’da da badem yetiştiriciliği yapılmaktadır. Kış aylarında yaprak dökerek çiçek açan bitki, 8 ay sonra da meyvesini verir. Bir badem ağacının ilk meyvesini 4-5 yaşlarında verir.
•    İlk yıllarda her ağaçtan 100 kiloya yakın meyve alınırken
•    Sonraki yıllarda bu rakam 200 kiloya kadar çıkar.
Uzun ömürlü ağaçlar grubuna giren badem ağaçlarının ortalama ömrü 100 yıldır. 

 

Badem Yağı Hakkında Genel Bilgiler
Günlük hayatta çık sık kullanılan bitkisel yağlar grubunda yer alan tatlı badem yağı, doğru ve güvenilir kanallar üzerinden satın alınmalıdır. Bol miktarda K ve A vitamini içeren yağ, yoğun protein kaynağıdır. Kıvamı çok yoğun olmayan badem yağı içinde; oleik, linoleik, palmitik, stearik asit bulunur.

 

Badem Yağı Nasıl Kullanılır?
Tatlı badem yağının nasıl kullanılacağı kadar ne için kullanılacağı da önemlidir. Uygulama yeri ve alanına göre kullanım miktar ve yöntemleri değişebileceğinden tek bir reçete verilmesi uygun değildir. Uzun süreli, doğru kullanım için şişe içindeki yağın;
•    Oda sıcaklığında
•    Ağzı kapalı bir şekilde ve
•    Güneş ışığına maruz kalmayacak bir yerde muhafaza edilmesi önerilir.
Yenebilir bademden elde edilen tatlı badem yağı; yemek ve salatalara doğrudan ilave edilebilir. Tırnak, kirpik ve kaş uzamasındaki olumlu etkisi bilinen yağ, kozmetik ürünlerin içine damlatılarak kullanılabilir. Zeytinyağı ile karıştırılacak birkaç damla badem yağı cilt üzerine sürülebilir. 
 

İçindekiler: Soğuk pres yöntemiyle elde edilmiş tatlı badem yağı.

Kullanım Şekli: Günde 1 tatlı kaşığı tüketilmesi tavsiye edilir.